2. Oturarak ve küçük lokmalarla çok iyi çiğneyerek ye!(gaz olmasın)
3. Su, üst dudağa değdirilerek içilir.
4. ARALIKLI YE! 4 SAAT ARA OLSUN (Karışınca hemen gaz ve şişkinlik oluşur; çürüme başladığı için)
5. 2 çorba kaşığı buğday kepeğini "kaynar süt ve zencefil" ile ıslatıp yarım saat beklet:
Sabah yada akşam yemeği olarak yanlız ye= gaz toplanması olmasın.
6. KEFİR:Sabah aç içilirse gaz giderir.
7. PROBİYOTİĞİ ÇOĞALTMAK GAZI AZALTIR.
8. NANE YAĞI GAZ İÇİN İYİDİR;
SU ve HAREKET GAZI AZALTIR.
FASULYEYİ SUDA BEKLET ve SUYU DEĞİŞEREK YEMEK YAP ki GAZI GİTSİN.
TATLANDIRICILARDA SİNDİRİLEMEDİĞİ İÇİN GAZ YAPARLAR
Sodalılar direk havayı sokar,cola şisesi 0,5lt. gaz yapar; su üst dudağa değdirilerek içilir.)