Hafta 1-3 FAYDALI GIDALAR
- Ekinezya, DEFNE YAPRAĞI, KUŞBURNU çayı birkaç gün ara ile içimeli (evde sürekli bulunmalı)
- TAHİN organik KALSiYUMdur;TAHİN: ZEHİRİ ATABİLEN TEK BESİNdir... Yeşillik + Taze ve Kuru meyvede aynıdır.
- SALATA ve ET birlikte güzeldir.
- SARIMSAK+SOĞAN : Bağışıklığı arttırır,temizler.(Sonrasında karbonatlı suyla gargara iyi gelir.)
- YUMURTA 10 günlüğe kadar ve 5 dk kadar kaynat ye ! ( Fazla kaynayanı alerjene dönüşür;bayatı çimentoluktur - TEREYAĞLA YEME ! (2 farklı hayvandan aynı anda gıda olmaz))
- Tavuk : Kuru kesim olmalı (sulu kesimde pisliği içine gider; 250 gr. su almış oluruz ve evde de çabuk pişer(mikroplu olarak yarı pişti zaten))
- PATATES: Haşla yada fırınlayarak ye!
- KAHVE: Kavurmadan ısıt-öğüt-kaynat iç: ama yemekten uzakta)(kavrulmuş kahve ve kuruyemişer kireç yapıcıdır)
- SÜT: Ilıyınca BAL eklenir Zencefille hazmedilebilir. (pastörizenin zararı yararından çoktur.)Süt, Antibiyotik almış kişide Balgam, kireç ve damar tıkanıklığa yapar.
- Günlük Sakızı veya tütsüsü ve Kekik tütsüsünü evlerde kullanın(Hadis). (balla da çignenirler) "Ağız, küçük ama daha hızlı midedir."
Doğal Damla sakızı çiğneyin.
- NORMAL SEYİR DE Sabah ilk :
1.GÜN: Zeytin yağı iç,
2.GÜN: Bal şerbeti iç,
3.GÜN: Bir bardak zencefilli su iç.
4.GÜN: Tahin-Pekmez(yada pekmez şerbeti) iç.
(Gece yarım çay bardağı limonlu-zeytin yağı ise 20 GÜN)
- ORUÇ, SU İLE AÇILIR. (tatlı yada yemek ile açılmaz ; tatlı, yemekten önce yenir.
- Zencefil+ Zerdaçal+ Kekik+ Kimyon+ Kişniş dönüşümlü içilir.(sindirim rahatlar+iltihap kurur sistemi güçlenir)
- ÇörekOtu + Zencefil + Sarımsak + Bal + Isırganotu tohumu döv ye...
- Yaşanılan bölgenin soğanlarından yemelisiniz...
- SES TELLERİNİ KORUMAK İÇİN TARÇIN ÇAYI İÇMELİDİR.(ÖĞRETMEN-İMAM-SPİKER)İ.saraçoğlu
- KIL AZALTMAK İÇİN: ÖĞÜTÜLEN MERCİMEĞİ BALLA MACUN YAP BIYIKLARINA SÜR.(haftada bir)"NANE YAĞIDA aynı etkiyi yapar.
- 1 bardak suya CEVİZ koy.
- Ymmm.
- Ymmm.
genel FAYDALI GIDALAR
-
- SU, BAL, MEYVE, SEBZE, SÜT Faydalı ve Şifalı yemeklerdir= Hz.Âdem a.s.'a verilenler)
-
- KARPUZ, yemekten önce de sonra da yenir: KAVUN ise yemekten önce yenir.
-
- KARPUZ, çekirdekli yenir, karpuz kabuğunun suyu BÖREK TAŞI düşürür(günde 2 bardak)(GDO'luysa kolit-kron yapar)
-
- YOĞURT, bir günlük ekşimişi daha iyidir... (KEFİR:Sabah aç içilirse gaz giderir) sütün faydasını içerir, zararını da yok eder.
-
- ISPANAK Çiğ ise KİRECİ TEMİZLER: Pişirirsen fazla KİREÇ YAPAR..
-
- KIRMIZI PANCARIN 100gr. rendesi + zeytinyağlı + limonlu salata içinde ekmek ile beraber yenir. 3-36 saat idrar renk kontrolü yapılır. Gelen kırmızılık kadar bağırsak bozulmuştur.
-
- KURUYEMİŞ: Kavrulmamış ve tuzsuz olmalıdır: Tazesi faydalıdır.
-
- KABAK güzeldir. KABAK TATLISI üzüm pekmeziyle yapılır (eskiden öyleydi)
- SALATA:KIRMIZI PANCAR + HAVUÇ RENDE + DERE OTU + MAYDONOZ + ISPANAKLI + CİĞER YE! en az 21 gün
- Mevsiminde meyvesi yenir: 10 Kasım - 1 Nisan arasında KIŞ MEYVESİDİR:
"Ispanak, pırasa, karnabahar, yerelması, elma, portakal, mandalina gibi kış sebze ve meyvelerini" tercih ediniz. Bu şekilde hem sağlık gelir ; kanser gelmez.
-
- İncir, greyfurt, hurma, üzüm ve yeşil yapraklı sebzeler her zaman yenir.
-
-
ŞEKERİ, Kayısı + Dut + Hurmadan alabiliriz: Şeker + Yağ tepkimesi enerji verir; ama sonrasında bitkinlik vererek kısır döngüye sokar.
(YAĞ-PROTEİN : Ceviz, fındık, fıstık, çekirdekten alınmaktadır.
Kayısı,erik, üzüm, incir, dut kurularından yediğinin yarısı "normal ŞEKER".
Ekmek, mercimek, makarna, pilav, patates, kuru fasülyeden bol yiyen kişi 0,5 kg. ŞEKER yemiş olur...
- SİRKE, iyi bir katıktır.
- YEŞİLLİK, her sofrada olur; Meyvenin en verimli hali orijinal yemektir.
- SÜT + ÜZÜM PEKMEZI iyi ikilidir... Zencefil + Taze Sıkım MEYVE SUYU iyidir.
- “ET, şüphesiz yemeklerin efendisidir. Efendi ile her gün görüşülmez.” Hadis-i Şerif
- Erkek çocuklara TATLI çok az verilmeli; ÇİKOLATA hiç verilmemelidir.
- EKMEK, göğün bereketindendir: KEPEKLİ olmalıdır.
- 20 gün gece yarım çay brdk limonlu SU- yarım çay brdk zeytin yağı
- ZEYTİN ve İNCİR BAZİK yapar; KALSİYUM ATTIRMAZ (asidik).
- LAVANTA KISIK ATEŞTE 15 DK KAYNAR
genel TEDAVİ ŞARTLARI
- ORUCA BAŞLARKEN:
Oruca başlamadan önceki akşam bağırsak boşalt (sinemaki-ingiliz tuzu yada lavman gerekir. ) 21:00'de.
+ Sahurda su ve niyet 5:00
+ iftarda su 18:00
+ Ertesi sabah meyve suyu saat 10:00'da
+ Öğlen zeytin yağlı - limonlu - tuzsuz salata 13:00
+ Akşam hafif yemek 18:00'de
"Su Orucu" virüsü temizlemek gibi bedeni formatlar; ama tekrar bulaşırsa yine gerekir.
Sadece akşam su içmek serbesttir: Gündüz yine su alınmıyor, normal oruç gibi.
Reçetmiz "Oruç Tut Sihhat Bul", doktora git ilaç al değil...
13-14-15. gün oruçları +ay etkisi ile çok önemlidir...
Hücrede zaten 40 günlük rızık vardır: Artı olarak yıllarca toplanan birikintileri ve değişen hücreleride gıdaya dönüştürerek kullanır.
insana Deposu 40 gün yeter .
Verdiğin kiloyu 6 ay almazsan sarkıklıklar geçer. Yediğin yemeğin tadını kat kat alabilirsin.
Kalkmadan önce 5 derin nefes al...
-
SU ORUCU BİTİNCE MEYVE SUYU İLE BAŞLANIR...
10 günlük oruçta KUSARSAN İÇİNDE O KADAR SIKINTI VAR DEMEKTİR; Büyük sıkıntı büyük kusma.(Engellenebilir)
Orucun 4. gününde enerji artmaya başlar.
7 günde inisülin direnci +kan basıncı +iltihaplanma+bağışıklık+sindirim rayına girer.
Yavaş yavaş katıya alıştır vücudu.
%50 sulu meyve suyu 1/3+: meyve suyu1/3: + çorba 1/3: TUZSUZ YAĞSIZ YE... 1 GR. TUZ VÜCUDU ŞİŞİRİR...
Bitince, Sabah suyunu içtiğin meyvenin; akşam kendini yiyebilirsin.
-
3 GÜNLÜK ORUÇ
Haftada bir yapılır: 10 gün zor gelen yaşlılar için idealdir, sürekli.
3 gün olursa ve 7 gün arayla 7 defa ağır hastalara (KANSERE bile) çok faydalıdır.
(Sonrasında da, meyve suyu,meyve,sebze, sırası önemlidir bağırsak burkulmasına karşı)
-
Kemoterapi tıp tarihindeki en büyük aldatmacadır. Bu işkenceyi düşünen cehennemde anıtı hak ediyor. DR. RYKE GEERD HAMER
- ORUÇ ETKİSİ
1 gün aç kalıp 360 gr. hasta hücreyi yok ederiz... Su da içmezsek 1,5 kilo hasta hücre yok ederiz. (3 günde 4,5 kilo)
3. günden sonra azalır 6. günden sonra 350-500gr arası hasta hücreyi yok ederiz.
(Bu dönemde, hastalık biterse "iştah açılır".. Hastalık bitmemişse "iştah olmaz")
- Hastalık başladığı zaman hemen lavman yapmalı (karnında çok şiddetli ağrı olursa o zaman sadece doktor tavsiyesi ile lavman yapılabilir) bağırsak ve mide boşaldıktan sonra gusül abdesti alınmalıdır.
Bağırsak ve mide boşalıp bu hazırlık yapıldıktan sonra vücut kendisini iç kazalara karşı (spazm, kriz, tıkanma, ateş) idare edebilir. Ve hastalık geçene kadar aç kalmalıdır. Sadece meyve suyu içebilir. O zaman ne hastalık olsa hafif geçer. Eğer bu ağrılar ve hastalık ölüm belirtisi ise bu şekilde hazırlık yaparak ölümü beklemek de çok güzeldir. Zaten insan ölecekse hastaneye gitmek yerine evinde, yakınları arasında ve Kur‘an-ı Kerim ile ölüme hazırlanması en güzelidir.
Büyük hastalıklara isyan edilmezse, bütün günahların temizlenmesine sebep olabilir. İnsan hasta olunca ölebileceğini ve ebedi hayata kavuşabileceğini düşünmeli ve ona göre en güzel hareketleri yapmalıdır...
İnsan, Allah‘a tevekkül edebilirse bütün hastalıkları da geçebilir... Hakiki imanı elde eden kainata meydan okur.
- "İnek sütüyle tedavi olunur."(FİNLANDİYA KİŞİ BAŞI 178 LİTRE-Süt, yemeksiz yeter insana aylarca, 40gr kanın içinden 1 gr süt çıkıyor (kazein sadece sütte var).
"Sütten yapılan kalbi ferahlatır" (hadis= Yoğurt sütün tüm özelliklerine sahiptir.) Peynirde de sütün 5 katı protein + yağ vardır (aynı miktarda). Süt + Üzüm pekmezi iyi ikilidir + meyve suyu.
Besinin ilacın olsun... Sarımsakla tedavi olunur.(Süt-Çörek otu-Z.yağı)
-
+40 yaş 5 yaş gibi beslenmelidir; 0,5 kilo fazlası atık bırakır vücudunda. Aç kalırsak vücudumuz hasta hücreyi yer, kirecide eritir.
45 yaştan sonra bağışıklık azalır.
-
Ağrıyan yeri ovmayı tavsiye ediyor efendimiz. "ALLAH'ım, SAĞLIK ve AFİYET DİLERİM " çok tekrarlayın....
İnanarak yediğin her şey iyi gelir. Telkin %60 bağışıklığı arttırır(interfla salgısını arttırır)
Her besin çeşidi için beyin ekstra yorulur. Az çeşit, fazla çiğnenir(+16)yenir.
Şifa hazımdadır. H. ((6 saat))
PARFÜM ve AROMALI KOKULAR tek başına tüm hastalıkları üretir (Kısırlık ve ruh hastalıklarına direkt götürür).
- Peygamber efendimiz bir yere gittiğiniz de o bölgede yetişen soğandan yiyiniz hastalıklardan korunursunuz buyurmuştur
-
Ramazanda Su Orucu:
1.10 gün normal
2.10 gün sadece iftar
3.10 gün sadece çorba iftarı + çay + kahve + su (riyazet)
-
36 saatlik AÇLIK-ORUCU:
Açlıktan önceki gün Saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yenmez.
Yemekten hemen sonra yarım çay kaşığı toz sinameki yutarak veya yatmadan önce ya da sahurda bir bardak suda 1 yemek kaşığı magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) eritip içerek bağırsaklar boşaltılır. Sahurda da bir bardak su içilir.
(Kabızlık sorunu olanlar sahurda lavman yapabilir. Aksi halde lavmana gerek yoktur.)
Açlık günü iftarda bir şey yemeden temiz su ile oruç açılır.
Açlıktan sonraki gün:Sabah 07.00’de meyve suyu ile 36 saatlik oruç tamamlanır
-
Gerçekten anlayanlar modern hayatın dayattığı her şeyin bir esaret olduğunu ve kurtulma yollarını öğrendiler.
“İlaç kullanmak ve aşı yaptırmak bir esarettir.
Market veya mağazalarda satılanlara mecbur olmak bir esarettir, moda bir esarettir…
Kendi ihtiyaçlarımızı, tercihlerimizi belirlemeli, talep etmeli ve üretmeliyiz.”
Bitkinlik olursa abdest al - açık hava al - canlı su iç - ( 1 3 7 10 )(kanser 10)
RİSK SİZ İLAÇ YOKTUR.. MİDEYE ZARAR VERMEYEN tek AĞRI KESİCİ PARACETOMOL(asetaminofen, "asetam, panadol,durapan")
Faydalı HAREKETLER
Faydalı MEKANLAR
Faydalı EV İŞLERİ
- 14 gün oruç 10 yıl gençleştirir ( 1000 hastanın verisidir / Almanya dergisi )
-
- BAKIR - TOPRAK -CAM kaplar kullanın.
-
- 10 çay kaşık tuzu + l lt su + limon ekle meyve yıka.
- Tekrar ısıtmadan yemek yiyin, fayda azalır.(Peygamberimiz, ertesi güne kalan yemeği yemiyordu )
- 10 ç.kaşık tuz+1 lt su + az limon ekle ve bu suyla Elma-Armut yıka.
- İlk Baharda SÜLÜK; yaz ve kış HACAMAT iyidir kana.
-
- BAL Şerbeti iç + yumuşak giyin + güzel kok bedenin mutlu olsun)
- Kalın ve bol elbise fazla sıcaktan korur.
Keten ve pamuktan giyin.
-
- Dolan en kötü kap MİDE'dir. 3 lokma yeter: ama çok yiyeceksen 1/3 su +1/3 yemek+1/3 hava olsun...
-
- 1) Her yemekten 20'- 60dk. önce Meyve yada Tatlı ye (Karbonhidrat kolay emilir)
-
- 2) Yemekten 15 dk önce su iç.(içebildiğin kadar) Yemeğe başında ve sonunda tuz alınır(kolay sindirim ve diş)
-
- 3)Yemekte Sebze ve Protein ye! Ve yemekten sonraki 2 saat midene HİÇ BİR ŞEY ATMA !!! .
-
- BİRBİRİNE UYGUN YE ! İkiside hazmedilemez,mayalanır ve çürür:atık borusu çeperini pis zehirli atıkla kaplar; kana karışıp tüm organları zehirler ve kireçlenme yapar
-
- 2 SAAT içme yemek sonrası su-çay vs. : ÇÜRÜYEN YEMEK HELAL OLMAZ! Çürüyenlerde bağırsak kıllarını çürüterek kelleştirir:
- ARALIKLI YE! 4 SAAT ARA OLSUN (Karışınca hemen gaz ve şişkinlik oluşur, çürüme başlar)
AZ YE ! (250gr.dan fazla yiyerek şişmanlarsan zehir yağ olup birikir ama 250gr.dan fazlasıyla şişmanlamayıp zayıf kalırsan zehir vücutta dolaşır, organlara hasar verir(damar,organ,eklem,kasta depolanarak sık sık hasta yada sinirli yapar.)
- 7'de akşam yemeği biterse SABAH ZİNDE KALKARSIN. 21:00'de sindirim sıfırlanır (7-9 arası mide boşalmalı)
-
- Açlıktan sonra tek çeşit yiyerek devam et: "Her hastalığın aslı tokluktur; Her şifanın aslı açlıktır"(tecrübe edilmiştir).
- EVDE KIŞIN LAVANTA ÇİÇEĞİ OLSUN (lavanta evde yetişmez, esinti ister)
- MAYDANOZU SU 1/2 SULU KAVANOZA KOY, TEPEDEN 2 DELİKLİ ŞEFFAF POŞETLE KAPATIP DOLABA KOYARAK SAKLA.
- ELMA SİRKELİ BAL ve TESBİH çekerek iç TEMİZLİK YAPILIR (HER GÜN)
SEN KUL OLDUKÇA, HUZUR ARTAR...
- ALLAH, HEKİMLERİN HEKİMİDİR.
- Evlerinizi- zaman zaman- akgünlük, yavşan, kekik ve gelin çiçeği gibi güzel kokulu otlarla tütsülendiriniz” buyurmuştur (Râmuz s.243).
- SARIMSAK, koruyucu olup, gıdaların bozulmasını önler.
- AMMMMİR.
ZARARLI GIDALAR
ZARARLI HAREKETLER
- Kötü düşüncenin ürettiği zehir, SİNİRLİ yapar(KALP-DALAK-KARACIĞER sertleşmesine gider)
- PARFÜM ve AROMALI Kokular tek başına tüm hastalıkları üretir(Kısırlık ve ruh hastalıklarına direkt).
- MEVSİM DIŞI MEYVE YEME! Mevsiminde 1 Nisan-10 Kasım arasında YAZ MEYVESİ YENİR
"Salatalık, domates, patlıcan, biber, şeftali, karpuz, erik, muz" gibi yaz sebze ve meyvelerini yİyin..
- Meyve tabağı yasak (karışık olmaz).
- Kuruyemiş ve yağlılar damar tıkanıklığına ve kolestrole götürür. (10bin km. damar)
- YEMEK BAŞLADI MI SU İÇME (enzimi hazmı bozuluyor:yemek sonrası 2 saat dahil zemzem bile içme)
- Yemekten sonra 4 saat BİR ŞEY YEME ! HAZIM olmazzz: Hazımda şifa vardır.
- SÜRÜLEN KREMLER gözenekleri kapatarak oksijen alımını engeller, bu da cilt sağlığı için sakıncalıdır.
- Her gün sabunla yıkanmak vücut yağını alır "cildi kurutur".
- Sık sık şampuan değiştirmek de saçı yıpratır.
- 220-Yaş=170 50 yaş için en yüksek olabilecek nabız sayısıdır.
- +50 yaş mutlaka yürümeli (yürümek koşmaktan GÜZELDİR)
- VÜCUT YÜRÜRKEN X 1,5 KATI YERE ÇARPAR ;
- VÜCUT KOŞARKEN X 4 KATI YERE ÇARPAR
ZARARLI MEKANLAR
ZARARLI EV İŞLERİ
TEMİZLİKLER
- 1. VÜCUT -SAÇ
-
Amaç: Toz ve kirle kapanan gözenekleri açarak oksijen almasını sağlamaktır...
Günlük, ılık su ve lifli bezle yapılan hafif bir temizlik cildin nefes almasına yeter.
Gerekirse ponza taşı topuk ve nasırlar için kullanılabilir.
SAÇ için BiTKi ÖZLÜ DOĞAL ŞAMPUANI iyi durulayacaksan haftada 1-2 kullanabilirsin ama kuaförler "Şampuanı 10 dakika durulasan çıkmaz diyor").
- DEZENFEKTAN KULLANMAYIN; ALKOL ALMIŞ OLUYORUNUZ, TRAFİĞE ÇIKMAYIN
-
SAÇ DÖKÜLMESİ: Karaciğer, bağırsak, böbrek, akciğer ve yumurtalıklara bağlıdır. Karaciğer ve bağırsak kötüyse saçı döker;
Böbrek: Saçları seyrek, ince ve zayıf yapar. Akciğer:Saçları kuru ve cansız yapar, yumurtalıklara bağlı olursa çatallaşma olur.
-
Yanlış-bayat yemek zehirlerli kan ile saç diplerine gelerek saç kökündeki soğancıkları yakar
(Soğancıklar tam kurursa saçlar tamamen dökülür, eski kellikte saç çıkmaz).
Saçlar ve tırnaklar vücudun çöplük yeridir; atıklar, saç ve tırnaklara gönderilir. (clor-deterjan-ilaç-mikro dalga)
İlaç: Bütün temizlemeler yapılır, çaylar ve sabah zeyinyağı + akşam elma sirkesi masajları...
- %95 sapık ve fuhuşzedeler aids oldu.
- SAÇA, GÜNLÜK ZEYTİN YAĞI SÜRMEK Zeytin Yağı, sürülen organı kuvvetlendirir (İ. Kayyim s. 366; Bağdâdî s. 114) . (eski yağ daha iyidir) Erz.İbr.H.Hz.
- SÇ DÖKÜLMESİNE; KEKİK SUYU iyi gelir..
- %95 sapık ve fuhuşzedeler aids oldu.
- 2. AĞIZ TEMİZLİĞİ - UÇUK
- 3. AHŞAP TEMİZLİĞİ:
- 4. CAM ve AYNA TEMİZLİĞİ;
- 5. DUVAR TEMİZLİĞİ;
- 6. EŞYA DOLABI TEMİZLİĞİ
- 7. HALI ve KiLiMLER;
- 8. KÜF:
- 9. KOKU GiDERİCİ;
- 10. HAVA TEMİZLİĞİ:
- ALINMASI GEREKENLER:
-
Kekik, Çamaşır Sodası, Boraks, Sirke, Karbonat, Bitkisel Yağ,
Mısır Nişastası , Limon, Limon Tuzu(parlatır), TUZ , Arap Sabunu