BÖBREK TAŞI-MESANE TAŞI TEMİZLİĞİ: ÖNCE KİREÇ TEMİZLİĞİ YAPILIR. A= Limonsuyu 3 bardak(ölçek:1su 1limon) B= Havuç-k.pancar-salatalık suları ve su aynı ölçek karıştırılır. "A,B,A,B,A,B SIRAYLA İÇİLİR 3 GÜN. (GÜNDE 3-5 A, 3-7 B olabi̇li̇r)" Sonra HAVUÇ TUHUMU öğüt 1 gram Sabah-Öğle-Akşam 3 gün A yada B ile iç. Havuç Tohumu yerine,Karpuz Kabuğunu Kurut öğüt, günde 3 defa 1 çay kaşığı yut ve istediğin kadar karpuz ye 3 gün; hicri 1. gün başla) MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI ve devamlı limon suyu:Taştan korur... KARPUZ, çekirdekli yenir, karpuz kabuğunun suyu BÖREK TAŞI düşürür (günde 2 bardak) Karpuzu çekirdekli yiyin ve kabuğun suyunu sıkıp 1-2 çay bardak için ki karaciğer ve böbrekler temizlensin, kuvvetlensin; böbrek taşları erisin ve düşsün. Size zararlı siyah çay yerine, faydalı olan YEŞiL ÇAY veya BiTKi ÇAYI içiniz! ISPANAK, Çiğ ise KİRECİ TEMİZLER: Pişirirsen fazla KİREÇ YAPAR.. Taze peynir nemlidir;Soğutur. Eski peynir kurudur;Isıtır.(AMA eski peynir tuzlu ise taş yapar) ➡Böbrekler için zararlılar: Hazır katkılı yiyecekler, süt tozu ve yumurta tozu içeren yiyecekler, karışık ve bayat yemekler, hazır içecekler ve dur­gun su, yüksek topuklu veya dar ayakkabı kullanmak, dar pantolon ve çorap giymek, sıkı kemer bağlamak, kimyasal boya ile saç boyamak, saçları taramayı terk etmek, sandalyede oturmak, ayakta idrar yapmak, uzun süre idrarı tutmak, soğuk taş ve ıslak toprak üzerine oturmak, hazır bez ve Hijyenik ped kullanmak. ➡Böbrekler için faydalılar: Badem, ceviz, hurma, ayva, kiraz, vişne, erik, kişniş, nar, zeytinyağı, fasulye, taze sıkılmış ekşi meyve suları, arpa suyu, taze sağılmış koyun ve deve sütü, bozkırlarda otlayan koyunların eti ve kuyruk yağı (kan grubu "A" olanlar için 2 haftada bir). Ayrıca defne yağı, acı kavun yağı ve acı badem yağını bele yedirerek sürmek veya bu yağlar ile zeytinyağını karıştırarak lavman yapmak, bele papatya ve keten tohumu ile kompres yapmak., bele kupa çekmek, ayaklara, makata, bele ve kuyruk sokumuna sülük koymak,- hacamat yaptırmak,- sabah güneşi altında yürümek, kuru ve sıcak toprakta veya kumda oturmak ve vücudu meme hizasına kadar kuru ve sıcak deniz kumuna gömmek. Kireç Temizlemesi ( Diş-'taşları, tırnaklardaki beyazlıklar ve kırıklar, vücutta esneklik kaybı, eklem hastalıkları, astım, bel ve boyun fıtığı vücudun kireçlendiğini gösterir. ) Kireçlenmeden kurtulmak için önce "mide-bağırsakların tedavisi ve karaciğer temizlemesi yapılır. Bundan sonraki 2 hafta boyunca: 1. gün 3 limon, 2. gün 5 limon, 3. gün 7 limon, 4. gün 9 limon, sonra 10 gün boyunca günde 10 limonun suyu, suyla karıştırılarak öğlene veya ikindiye kadar içilir. Yani, 1-2 limonun suyu 150-200 gr. su ile karıştırılır ve her 2 saatte bir, toplam 5-10 bardak içilir. Limon suyu içemeyenler 4-5 bardak greyfurt suyunu su ile karıştırarak her gün sabahtan ikindiye kadar içebilirler. İkindiden sonra incir, üzüm, elma, erik, vişne, kiraz ya da karpuz yenebilir. Akşama yakın tek çeşit yemek ile soğan, sarımsak, yeşillik ve zeytinyağtyla yapılmış salata yenebilir. Bu uygulama doktor farklı bir tavsiyede bulunmadıysa uygulanır. Doktor tavsiyesiyle yapılacak kireç temizlemesinde aşağıdaki program uygulanır. 2 hafta sonra sabahleyin 1 çorba kaşığı magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) suyla karıştırılarak içilir. Daha sonra 100 gr. limon suyu + 200 gr. portakal suyu h- 400.gr. greyfurt suyu + 1400 gr. su karıştırılır ve her saat başı birer bardak Bu karışımdan akşama kadar istenilen miktarda içilebilir. Normal olanı 2,-3 litredir. 3 gün boyunca bu şekilde devam edilir. Üç gün'süresince eriyen kireçler ve zehirli maddeler şiddetli ishalle dışarı atılır. İkinci defa karaciğer temizlemesine ihtiyacı olanlar üçüncü gün, akşam saat 19.00'dan itibaren karaciğer temizlemesi yapabilir. ("Karaciğer Temizlemesi" 3. Gün bölümüne bakınız.) 3 gün sonra, meyve ve sebzeden başlayarak, normal beslenmeye geri dönük'-.. Du günlerde böbrek, mesane ve safra kesesinde toplanan kum ve taşlar da dokülebilir. Bunu görmek için günlük idrarı bir cam kavanozda toplamak. 2 gün bekletmek ve kontrol etmek gerekir. Böbrek ve Mesane Temizliği Ağrı kesici, ateş düşürücü, aspirin ve diğer kimyasal _İLAÇLAR_ı kullanmak,çok yemek, doğal olmayan yiyecekler yemek, karışık yemek, sık yemek, fazla peynir yemek ve süt içmek, taze mayalı ekmek, pişmiş ıspanak ve domates salçalı yemekleri sık yemek, "yemekten sonra hazım tamamlanmadan meyve yemek"; durgun su, siyah çay, kahve ve hazır içecekler içmek, yemekten hemen sonra aşırı ve hızlı hareket etmek, dar pantolon ve dar ayakkabı kullanmak, böbrek ve mesanede taş oluşmasına zemin hazırlayan alışkanlıklardır. Böbrek ve mesanede taş oluşmasının sebepleri: Hazım bozuklukları, böbrek yapısındaki değişiklikler,- böbrek hastalıkları,- diyabet gibi metabolizma bozuklukları,tümör veya kabızlık sebebiyle karaciğer, dalak, rahim , yumurtalıklar ve bağırsakların büyüyerek böbrekleri sıkıştırması. Taş ve kumu çözerek idrarla atılmasını sağlayan _İLAÇLAR_: Böğürtlen kökü, defne kökünün kabuğu, defne meyvesi, maydanoz tohumu, turp tohumu, bilhassa kara turp tohumu, turp yaprağı suyu, pelinotu, tarçın, enginar suyu ve kökü, havuç tohumu, kekik, kimyon, anason, misvak. Taş oluşumunu önleyici, idrar arttırıcı ve kalıntıların idrarla atılmasına yardımcı olan _İLAÇLAR_: Temiz su, havuç suyu, kırmızı pancar suyu, ıspanak suyu, maydanoz suyu, kereviz^ve yaprağının suyu, limon ve greyfurt suyu,karpuz, karpuz çekirdeği, karpuz kabuğu, ısırganotu, kavun çekirdeği. Burada pişirilmiş ıspanak ve durgun su taş oluşturucu, fakat çiğ ıspanak, ıspanak suyu ve temiz canlı su, taş eritici olarak gösterilmiştir. Çiğ domates ve ıspanakta bulunan canlı oksalasit, aktif kireç eriticilerden biridir. Ancak domates ve ıspanağın pişirilmesiyle doğal yapısını kay beden oksalasit, tam tersine, taş oluşturucu olur. Durgun su için "Su" bölümüne bakınız. Böbrek ve mesane temizliğine hazırlık= 3 çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu 200 gr. bal ile karıştırılır, 3 baş dövülmüş sarımsak ile yoğrulur. Günde 3 defa î çorba kaşığı alınır. Bu ilacı içtikten sonra her defasında bir limon, kabuğuyla beraber yenir veya 1-3 limon suyunun 50-100 gr. suyla karışımı veya greyfurt suyu içilir. Buna 3-5 gün devam edilir. Veya 100 gr. limon suyu + 100 gr. zeytinyağı + 3 baş dövülmüş sarımsak + 50 gr. taze sıkılmış maydonoz suyu karıştırılır ve sabah akşam bu karı şımdan 50 gr. içilir. Yukarıdaki 2 seçenekten birini kullanırken aynı zamanda arpa suyu da içilir: 200 gr. tohumluk arpa 2 litre su içinde 3-4 saat ıslatıldıktan sonra aynı suyla 1,5 saat kısık ateşte kaynatılıp süzülür. 1 bardak arpa suyuna 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek, günde 2-4 defa olmak üzere 3-5 günboyunca içilir. Arpa yerine aynı şekilde tohumluk yulaf da kullanılabilir. Bu 3-5 gün boyunca içecek olarak taze sıkılmış meyve-sebze suyu ve temiz su ; yiyecek olarak ise çiğ yeşil salata ve meyvenin tercih edilmesi tavsiye edilir.